Molenbrood Fijn Volkoren 1kg
€ 4,25
Paisermeul Grof Volkoren.
Recept:
500 gram broodmix
10 gram droge gist
360 gram water.
Ingredienten:
Tarwemeel, Tarwezemelen, Tarwegluten,
Gejodeerd zout, Vitamine C (E300).
Bereiding in de broodbakmachine:
7 gram droge gist, 500 gram broodmix, 360 gram koud water,
basisprogramma (4 uur).
Bereiding in een conventionele oven:
10 gram droge gist, 500 gram broodmeel, 360 gram water.
Meng het broodmeel en gist en meet de temperatuur van de omgeving en de ingrediënten.
Maak de som: 66 – omgevings- en ingrediëntentemperatuur = de temperatuur van het toe te voegen water.
Voeg het water bij het broodmeel en kneed tot het deeg een temperatuur heeft van 27°C.
Maak een bol en laat deze 25 minuten onder vochtige rijzen.
Na 25 minuten deeg uitrollen op een met bloem bestoven ondergrond.
Losjes opbollen en 40 minuten laten rijzen onder een vochtige doek.
Bakblik invetten met olie of boter. Deeg uitrollen en vormen als bol of voor in het bakblik.
60 minuten op een warme plek laten rijzen.
Conventionele oven voorverwarmen op 230°C. Afbakken in ca. 30-40 minuten.
Description
Molenbrood Fijn Volkoren
Additional information
Weight | 1 kg |
---|